Megvolt az első WRC-s verseny, tartotta a lépést Sordóval

Megvolt az első WRC-s verseny, tartotta a lépést Sordóval

Kimi Räikkönen a hétvégén hazájában az Arctic Lapland ralin indult, hogy versenykörülmények között is megismerkedjen az idei rali vb-n használt autójával, a Citroën C4 WRC-vel.  

A volt Forma-1-es sajnos rögtön az elején telibe talált egy fát, így a második szakasz után a szerelés és a büntetések miatt inden reménye elúszott, hogy értékelhető eredményt érjen el, de a tapasztalatszerzés szempontjából így is nagyon elégedett volt.

“Nem indultak a legjobban a dolgok, amikor a második szakaszon karamboloztam. De szerencsére nem történt az autónak komoly baja, így folytathattam a versenyt. Onnantól kezdve minden jobb volt, és egyenletesen teljesítettem. Újabb értékes kilométereket mentem a Citroën C4 WRC-vel. A teljesítményem mellett azzal is elégedett vagyok, ahogyan együtt tudtam dolgozni a csapattal. A jó irányba indultunk a beállításokkal. A munka tovább folyik, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk Svédországba” – mondta Räikkönen a verseny után.

A ralit egyébként a másik WRC-vel induló citroënes, a spanyol Dani Sordo nyerte totális fölénnyel, a versenyző a 12 szakasz mindegyikén a leggyorsabb volt.

Kimi első versenynapja

Kimi második versenynapja