Vadonatúj modellel áll elő a Genfi Autószalonon a Mercedeseket szorgalmasan tuningoló Carlsson. Azt mondja a cég, hogy a letaglózó megjelenésű C25 saját modell, erre utal a név is, de formavilága és adatai alapján mégis valószínű, hogy az SL65 AMG Black Series továbbfejlesztését tisztelhetjük benne.

Már utóbbi is elképesztő sportkocsi a maga nemében, de a Carlsson még többet hozott ki az SL-ből. Először is 753 lóerősre izmosította a hatliteres, V12-es, duplaturbós blokkot, nyomatékból pedig 1350 Nm-t hozott ki belőle.


Ahogy a Black Series, úgy a C25 sem büszkélkedhet a maximummal az adatlapon, a hajtáslánc és a gumik védelmében ugyanis az elektronika 1150 Nm-nél megálljt parancsol. Ez még így is elismerésre méltó és bőven elég ahhoz, hogy 3,7 másodperces százas sprintet biztosítson.

350 km/óra az autó végsebessége, a Carlsson szerényen csak Super-GT-ként emlegeti alkotását. Összesen 25 darab készül belőle, országonként csak egy szerencsés vásárolhatja meg. Nehéz megjósolni, mekkora lesz a tolongás, ára mindenesetre 510 510 euró, vagyis közel 140 millió forint.