János Károly spanyol királyról egy tavaly megjelent könyvben derült ki, hogy még a korábban feltételezettnél is nagyobb autóbolond. Azt írták róla, hogy 65 embert foglalkoztat csak azért, hogy 71 autóból álló flottáját kezelje, ez a szám nemrég 72-re módosult.

Egy Audi RS6-tal bővült a királyi autógarázs, amelyben többek között egy 1959-es Rolls-Royce Phantom és Maybach is sorakozik, illetve helye van János Károly első autójának, a klasszikus Mininek. Az RS6-ot feltehetően nem János Károly fogja majd vezetni, mert a végén még úgy jár, mint a 90-es évek végén Porsche 959-esével, amellyel a Pireneusokban csúszott meg a jeges úton és törte rommá.

Koromfekete fényezéssel készült a királyi RS6, még a négykarikás logót is sötétre mázolták. További különlegessége az 580 lóerős, ötliteres motorral szerelt limuzinnak, hogy elejére villogók kerültek, zászlótartókat szereltek rá, illetve egyedi, uralkodói rendszámot is kapott. A járgány, amelynek egyes alkatrészei hazánkban készülnek 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, és akár a 280-as végsebességet is képes megfutni.