Verhoeven Streettel viaskodott

Verhoeven Streettel viaskodott

Bár eredetileg a legjobb eredménnyel ért a célba és a híradásokban – nálunk is – elsőként szerepelt Frans Verhoeven (BMW), ma reggelre viszont elvesztette elsőségét.

Ahogy beszámolónkban is szerepelt “Marc Coma ma navigációs hibát vétett, amikor 13 kilométer után egy jobbkanyar helyett egyenesen ment tovább, és 3 kilométert hajtott a rossz irányba, majd ugyanennyit vissza. A közvetlenül a spanyol mögött haladók őt követve ugyanígy hibáztak” – legalábbis a hivatalos információk szerint.

Csakhogy mint utólag kiderült a motorosok nem maguktól mentek rossz irányba, egy ott posztoló argentin rendőr terelte őket arra.

A szervezők ennek fényében új eredményt hirdettek. E szerint a szakaszt Marc Coma (KTM) nyerte, 5 perc 13 másodperccel megelőzve David Frétignét és 5’37-el az így harmadik Verhoevent. Az összetett állásában így is a francia Cyril Despres vezet 1 óra 20 perc 54 másodperccel Franciso Lopez Contarto és Pal Anders Ullevalseter előtt. Nem tévedés a két motorost 11 szakasz után másodpercre azonos idővel jegyzik.