Az Amarok, a Volkswagen új terepjárója a fejlesztés során már 8 millió kilométert teljesített, igazi tesztjét azonban a Dakar-rali jelenti. A Volkswagen 35 autót biztosított a szervezőknek a nevében farkast jelentő járgányból.

Ám nemcsak profik vezethetik. A minap kipróbálta a német márka egy vendége is az új pick upot. Rudolf Schenker, a Scorpions gitárosa kétnapos tesztre érkezett a Dakarra a Volkswagen Haszongépjárművek vezetőjének meghívására. A verseny hivatalos pihenőnapján 1500 kilométert vezette az új autót. Persze ha már ellátogatott a táborba, megörvendeztette a VW szerelőit, egy gitárral és erősítővel felszerelkezve rögtönzött koncertet.  

Rockzenész a Dakaron 1
Rockzenész a Dakaron 2

Rockzenész a Dakaron

Rockzenész a Dakaron

Rockzenész a Dakaron 7
Rockzenész a Dakaron 8
Rockzenész a Dakaron 9
Rockzenész a Dakaron 10
Fotó megosztása:
Rockzenész a Dakaron 11


Az Amarokot 2010 nyarán vezetik be Dél-Amerikában, Oroszországban, Dél-Afrikában és Ausztráliában. Európában az év második felében várható a bemutatása.

A 2010-es Dakar-ralin, a maival együtt még öt szakasz van hátra. A mezőny január 16-án ér célba Buenos Airesben. Az autósok között Carlos Sainz vezet (VW), a motorosoknál Cyril Despres (KTM), a kamionosoknál Vlagyimir Csagin áll az élen.

Azért persze a sivatagi koncert nem ilyen volt: :-)