Kipróbálható a magyar napkollektoros autó 1

Kipróbálhatóak az innovatív fejlesztések

Kipróbálhatóak az innovatív fejlesztések

Január 12-én, kedden 8 és 13 óra között a Széchenyi István Egyetem Nyitott Kapuk néven rendhagyó eseményt rendez. A rendezvény látogatói nem csak az intézmény képzési kínálatával ismerkedhetnek meg, hanem a „játékos tanulás” részeként különböző alternatív autókat is kipróbálhatnak.

Az intézmény vezetése úgy véli, a nagyközönség számára is kipróbálhatóvá kell tenni az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményeit, ezért a Nyitott Kapuk alkalmával betekintést engednek a lehetséges kutatási területekre is. A járműipari technológiák fejlesztése meghatározó az intézmény műszaki képzésében, a korábbi Széchenyi Futamokon indult alternatív meghajtású járműveket mindig szeretettel fogadja a szélesebb közönség.

A legsikeresebb fejlesztések közé tartozik a Pneumococcus nevet viselő léghajtású jármű, a SZEnergy elnevezésű napkollektoros, valamint a Hupercar nevű elektromos jármű. Az egyetem mérnökhallgatóinak és oktatói gárdájának sikerét mutatja, hogy a környezetbarát technológiák versenyén már egy Európa-bajnoki címet is besöpörtek.