Tökéletes, életnagyságú más

Öt hónapot töltött Benedict Radcliffe azzal, hogy a Lamborghini Countachot elkészítse ceruzavastagságú drótok felhasználásával. A londoni művész kicsivel kevesebb mint 49 méternyi anyagot használt fel az életnagyságú, narancssárga színben pompázó modell elkészítéséhez, saját bevallása szerint a folyamat során használhatta mindazokat a készségeket, amelyeket korábbi munkái során, mérnökként sajátított el.

Benedict szerint nagyon összetett folyamat volt a Lambo megalkotása, egy hónapig csak a terveket rajzolgatta, a tényleges építés négy hónapig tartott. Minden részletre odafigyelt, még a legapróbb légbeömlőt is a lehető legprecízebben alkotta meg.

Elkészítése után Benedict londoni túrára indult a Lambóval, különböző helyeken parkolta le, mindenhol nagy sikert aratott. “Mert ez egy legendás autó, aki csak meglátta, bele akart ugrani. Ez lenyűgözött, mert egy igazi autóval biztosan nem viselkedtek volna így” – árulta el élményeiről Benedict.

Nem ez az első alkalom, hogy drótszerkezetes modellt készített, 2007-ben a Subaru Impreza WRX-et készítette el hasonló módon. Azt az autót a londoni Paul Smith galéria előtt állították ki. Benedict most eladásra kínálta fel a Lamborghinit, 40 ezer fontért (12 millió forintért) bárki viheti szobadísznek.