Jelentős beruházásra készül az Audi, a németek hatalmas összeget, 7,3 milliárd eurót (körülbelül kétezer milliárd forintot) fektetnek be 2012-ig. Az összeg legnagyobb részét, körülbelül 5,9 milliárd eurót új modellek kifejlesztésére és a meglévő hajtásláncok optimalizálására költik, de jut belőle hibrid és elektromos modellek fejlesztésére is.

Hála a beruházásnak, az aktuális 34-ről 42-re nő 2015-re az Audi modelljeinek száma, az ingoldtadtiak a következő néhány évben szeretnék megalapozni jövőjüket. Idén több újdonságot is bemutat a márka, jön az A1 és az A7, illetve az R8 Spyder, valamint év vége felé lehull a lepel az első, Q5-ösből készülő hibridről. Piacra 2011 elején kerül.

Nem maradnak ki a szórásból a gyárak sem, 2012-ig 3,8 milliárd eurós beruházással bővitik az ingolstadti és neckarsulmi üzemeket. Az összeg nagyobb részét Ingolstadt kapja, itt 2,5 milliárdért új emissziós és váltófejlesztési központot létesítenek, illetve az új A1, A3 és A4 gyártósorait készítik el.

Nem említi az Audi sajtóközleménye, de az Inforádió szerint külföldi telephelyek is forrásokhoz juthatnak, így Győrben is várhatóak újdonságok 2012-ig. Tervezik a nemrég üzembe állított tesztlaboratórium további fejlesztését, ugyanis egyre nagyobb igény van a kis fogyasztású, környezetbarát gépkocsikra. A győri tesztlabor valódi járműüzemeletetést szimuláló körülményeket képes biztosítani, amelyben a mérnökök eredményesebben tudják vizsgálni a legkorszerűbb motorelektronika környezeti hatásait.