Változik a General Motors is. A hatalmas benzintemetőktől majdnem csődbe ment amerikai óriásgyár nem egy európai vagy dél-amerikai autószalont választott új kisautó-tanulmányának bemutatására, hanem a hamarosan kezdődő Detroitit.

Ám nem kell megvárnunk a nyitás napját, január 11-ét, itt vannak a képek a Chevrolet Aveo RS-ről. A koncepció már jelzi, milyen is lesz a 2011-ben piacra kerülő új Aveo, amelyet az USA-ban is forgalomba hoznak – ezért esett a választás Detroitra.


Ahogy a 2009-ben bemutatott új Spark, az Aveo-tanulmány is sportos jelleget ölt.

Persze a tanulmány 19 colos felnijei biztosan nem kerülnek a szériaautóra, és az orr-rész hűtőnyílásai, illetve a kipufogó is bizonyosan szolidabbak lesznek, de így is izgalmas a kocsi. Az első ajtók karosszériába süllyesztett kilincsei sem épp a sorozatgyártásba valók, de a hátsók rejtett megoldása már ismerős a Sparkról. Jól néz ki.


A tanulmányba az Opelekből ismerős, 1,4 literes turbómotor kerül, hatfokozatú, manuális váltóval párosítva. A 140 lóerős (200 Nm) motor tökéletes választás lehetne az Aveo esetleges sportos variánsába.  

Belül talán a bőrborítású sportülések és a műszerfal LCD kijelzője az, ami furának hat egy Chevrolet kisautóban. A többi minden bizonnyal ugyanilyen lesz, amikor jövőre a kereskedésekbe kerül a kocsi. Már csak egy jó ár kell a sikerhez.