A KTM-mel indult olasz Luca Manca szerdán azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a csapattárs címvédő, Marc Comát segítette ki a saját hátsó kerekével, amikor a spanyol műszaki hiba miatt akadt el a versenyben.

A jótettért “cserébe” azonban rosszul járt a 29 éves pilóta, ugyanis tegnap a szakasz 10. kilométerénél nagyot bukott. A balesetet szenvedett motorost a calamai Del Cobre kórházba szállították helikopterrel, de állapota súlyos, életveszélyes, koponyasérülései miatt mesterséges kómában tartják az orvosok.   

“A sérülései kritikusak. Lélegeztetőgépen van, mesterséges kómában, így nem küzd a mesterséges lélegeztetés ellen” – nyilatkozta kezelőorvosa, Dr. Miguel Cortes.

Vérömleny keletkezett az agyában

Vérömleny keletkezett az agyában

Vérömleny keletkezett az agyában


A Dakar szervezőinek közlése szerint a motorost valószínűleg hamarosan átszállítják a chilei főváros, Santiago egyik kórházába. Az eset furcsasága, hogy Manca balesetéről tegnap még beszámolt a Dakar hivatalos oldala a hírek között, mára azonban a tudósítás nyom nélkül eltűnt, mintha meg sem történt volna.  

Tegnap az olasz mellett egy másik motoros, a portugál Paulo Goncalves is esett a BMW-jével, ő a kulcscsontját törte el, ezért fel is adta a versenyt.

A Dakar talán a legveszélyesebb motorsportverseny, az évtizedek során több tucatnyian – nézők és résztvevők egyaránt – vesztették már életüket a tereprali-viadalon. Tavaly egy francia motoros, Pascal Terry hunyt el, miután rejtélyes körülmények között eltévedt, idén pedig az első szakaszon veszítette életét egy női néző, amikor az elvileg tiltott területen állva elsodorta egy terepjáró.  

Manca itt még egészségesen, Comával