A Ford szerződtette a háromszoros X Games-bajnok Ken Blockot, a Gymkhana koronázatlan királyát. 2010-ben az amerikai pilóta egy Focus WRC kormánya mögött méreti meg magát a rali-világbajnokságon, míg a Rally Americán és az X Gamesen egy Fiesta raliautó volánja mögé ül. 2011-ben pedig mindkét sorozatban Fiestával indul majd.

Ken Block igazi médiaszakember

Ken Block igazi médiaszakember

Ken Block igazi médiaszakember


Block, aki nem az összes versenyen indul idén, tisztában van vele, hogy mire vállalkozott, idén csak tanulni akar, hogy 2011-re versenyképessé váljon.

A kaliforniai születésű Ken Block változatos akciósportokban jeleskedett, mielőtt 2005-ben autóversenyzőként debütált volna, s hazájában valóságos ikonnak számít. Már első évében elnyerte az Év Fiatal Rally Versenyzője címet a Rally Americán, ám elképesztő népszerűségét a YouTube-on elhíresült Gymkhana videóinak köszönheti. Egyes videóit több mint 10 millióan töltötték le.

Az M-Sport szállítja a WRC-t

Az M-Sport szállítja a WRC-t

Az M-Sport szállítja a WRC-t


A Gymkhana olyan különleges, elképesztően látványos autósport, amelynek során a pilóta nyílt terepen, esetleg parkolóházakban, változatos tereptárgyak között vezeti autóját, extrém gyorsításokat, fékezéseket, csúsztatásokat bemutatva. A pályák rendszerint rendkívül összetettek, így azoknak a tesztkör során történő memorizálása nagy segítséget jelent a gyors mért köridő elérésében. De nézzék meg alul saját szemükkel!

Block ezekben a videókban eddig Subarut használt, a jövőben minden bizonnyal a Ford autói tűnnek majd fel. A Ford számára Block szerződtetése kiváló lehetőség új európai fejlesztésű, globális modelljei, az új Fiesta és a Detroiti Autószalonon bemutatkozó új Focus amerikai népszerűsítésére.

Ken Block – Gymkhana

Ken Block – Gymkhana 2

Block máris kipróbálta a Focus WRC-t