Korábban már beszámoltunk arról a pletykáról, hogy a Ferrari 300 millió forintos laborautójából, az 599XX-ből utcai autót faragnának. Úgy tűnik, a hír igazzá válik.

Amedeo Felisa, a Ferrari ügyvezetője az EVO magazinnak elárulta, hogy az 599 házon belüli besorolását megváltoztatták a korábbi GT-ről Sport kocsira. Ez pedig lehetőséget teremt egy extrém verzió létrehozására, ahogy tették azt a Scuderia megalkotásával az F430 esetében.

A karosszéria kialakítása követi az 599XX-ét, azaz a versenysportból származó extrém megoldások köszönnek majd vissza. Minden csakis azért, hogy az autó könnyebb és gyorsabb legyen.

Az 599XX csak pályán használható

Az 599XX csak pályán használható


A várhatóan 599 GTO-ként érkező autóban továbbra is 6,0 literes, V12-es motor szerepel, de a többi 599-esnél jóval erősebb kivitelben, teljesítménye megközelíti a 700 lóerőt. Ugyanakkor a sebességváltó továbbfejlesztésével sikerül csökkenteni a váltási időket. A különleges sportkocsi képes lesz a korábbinál fél másodperccel hamarabb, 3,2 másodperc alatt százra gyorsulni, amivel lenyomná az Enzót. A GTO végsebessége eléri a 350 km/órát.

Mindössze 500 darabot terveznek a kocsiból, amelynek ára nagyjából 100 millió forint körül lesz. A bemutató a Genfi Autószalonon várható, az első szerencsések pedig már májusban megkaphatják a különlegességet.