Újdelhiben mutatta be új egyterűje hírnökét a Suzuki. Bár a General Motors már korábban visszaadta a Suzukiban szerzett 20 százalékos tulajdonrészét, a japán autógyár legújabb tanulmányautója számos ötletet hordoz a tegnap bemutatott Opel Merivából.

Elég csak megnézni az egymással szemben nyíló ajtókat, de az övvonalban kialakított lépcső is igen jellegzetes. Az R3 néven futó koncepció az SX4 padlólemezére épül, de annál hosszabb. Ennek ellenére érdekes, hogy a tervezők három sor ülést álmodtak bele, amelyeken összesen hat ember utazhat.


Míg az első két sorban különálló, fotelszerű üléseket alakítottak ki, addig leghátul egy pad fogadja, a feltehetőleg gyermekméretű utasokat. Itt azonban csak akkor utazhatnak, ha a többiek nem visznek magukkal túl sok csomagot, mert a pad gyakorlatilag a csomagtartóban áll, természetesen lehajtható.

Bár egyelőre tanulmányról van szó, a Suzuki nyilvánvalóvá tette, hogy sorozatgyártású modell készül majd az R3-ból. 1,5-2 évet kell várnunk mire az igazi autót is megismerhetjük. Abban a tervek szerint 1,2 és 1,4 literes benzines, illetve 1,3-as dízelmotor kerül az indiai piacon, ám más országokban komolyabb erőforrások is elképzelhetőek. A padlólemez pedig lehetővé teszi a négykerék-hajtás alkalmazását is.