Kedden a 32. Dakar-rali negyedik napjának vágtak neki a résztvevők. Az argentínai Fiambala és Copiaco között közötti úton előbb 394 km összekötő, majd 230 kilométeres mért szakasz következett, amely után még 32 kilométernyi összekötőt kell teljesítenie a versenyzőknek a táborba, a bivouacba való megérkezésig.

Menetrend szerint ma is a motorosok rajtoltak el elsőként, és ők is fejezték be leghamarabb a mért szakaszt. A célba érés után újabb szakaszgyőztes ünnepelhetett: a büntetés miatt az összetettben jócskán hátraszorult tavalyi győző, a spanyol Marc Coma volt a leggyorsabb. Ez összesen tizedik dakaros szakaszdiadala. Mögötte az eddigi két szakaszgyőztes, David Casteau és Cyril Despres ért be, az előbbi két perc, az utóbbi bő három perc hátránnyal. Összetettben továbbra is Despres vezet, a második Casteau, a harmadik pedig a portugál yamahás, Rodrigues.

Összetettben csak 6. Coma

Összetettben csak 6. Coma


Az elmúlt órában az autós élmezőny is beért a gyorsasági szakasz céljába. Bár a szakasz közepén a volkswagenes katari, Al-Attiyah vezetett, végül a Hummerrel versenyző amerikai vagány, Robby Gordon nyert. Mögötte a tegnapi győztes, a BMW-s Peterhansel-Cottret páros ért be, Al-Attiyah pedig végül harmadikként zárt.

A kamionoknál még javában zajlik a verseny, de ahogy az első három napon, most is Vlagyimir Csaginéknak áll a zászló. Mögöttük a másik kamazos trió, a tavalyi győztes Kabirovék állnak.

A mai szakasz élmenői

Motorosok

1. Coma, KTM
2. Casteau, Sherco + 0:02:04
3. Despres, KTM + 0:03:14

Autók

1. Gordon-Grider, Hummer
2. Peterhansel-Cottret, BMW + 0:00:01
3. Al-attiyah-Gottschalk, Volkswagen + :02:16