A téli leállás után januárban több gyártósoron is újraindul a termelés a Saabnál. Egy ilyen mondat szinte semmit nem jelentett volna tavaly vagy korábban. Nem úgy most. A svéd autógyárnak ugyanis a korábbi bejelentés szerint meg kellene szűnnie.

A General Motors még december közepén jelentette be, hogy megszünteti a márkát miután nem sikerült megegyeznie a lehetséges vevőkkel az eredetileg saját maga által megszabott december 31-ei időpontig.

 A bejelentés után azonban a Spyker új ajánlattal állt elő. Erre ugyan hivatalosan nem reagált a GM, viszont úgy döntött folytatja a tárgyalást a Spykerrel és más lehetséges vevőkkel, s ezúttal nem is szab meg határidőt az üzlet lezárására.

Ennek megfelelően januárban beindul az új Saab 9-5 és a 9-3 gyártása – árulta el Eric Geers a Saab szóvivője. Ugyanakkor a cég továbbra is készül az esetleges bezárására, ezért rendezi ügyeit a beszállítókkal.  Emellett a svéd kormány hajlandó 75 millió dolláros (14 milliárd forint) segítséget nyújtani az állások megmentéséhez. A 62 éves autómárkának ugyanis 3400 dolgozója van.