Lényegében cáfolja a rendőrség a Magyar Televízió értesülését, amely szerint gond van a most vásárolt traffipaxokkal.  

“Tekintettel arra, hogy a rendőrség számára is új mérési módszer bevezetése történt meg, ezért a rövid használati idő alatt elhamarkodott és felelőtlen kijelentés a rendszert rosszul vagy tévesen működőnek nevezni” – írják közleményükben.

Mint mondják, az eddig próbák nyomán a rendőrség észrevételei a különböző forgalmi körülmények közötti alkalmazhatóságra, a készülék kezelésére és az ügyvitelt megkönnyítő funkciókra vonatkoztak. Nem érintették a végzett mérések pontosságát, illetve a dokumentált jogsértések bizonyíthatóságát. A készülékek a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal hitelesítette, mérési pontosságukat ellenőrizték.

Ám ha valóban fellép a helyzet, amit a televízió mond, vagyis az eljárás megindításához szükséges adatok sem mindig jelennek meg a műszer kijelzőjén, akkor a rendőrség nem fogja felhasználni az adatokat. Csak a jogsértést egyértelműen bizonyító felvételek alapján kezdeményez eljárást.

Az új sebességmérők darabja négy és fél millió forintba került a rendőrség ötven ilyen készüléket vásárolt. Az új, éjjel is látó lézeres sebességmérő berendezés rögzíti a jármű rendszámát, a gyorshajtás pontos idejét és a helyszín koordinátáit, ugyanis műholdas helymeghatározóval is ellátták.

Hova kerülnek az új traffipaxok?

BRFK – Budapest

3

Pest

– 

Borsod-Abaúj-Zemplén

4

Heves

2

Nógrád

2

Szabolcs-Szatmár-Bereg

3

Hajdú-Bihar

3

Jász-Nagykun-Szolnok

2

Csongrád

3

Bács-Kiskun

3

Békés

2

Baranya

3

Somogy

4

Tolna

2

Fejér

3

Komárom-Esztergom

2

Veszprém

3

Vas

2

Győr-Moson-Sopron

2

Zala

2

Összesen:

50