Lehet vitatkozni azon, lehet-e utcai autó egy olyan jármű, amelynek extralistáján olyan elemek szerepelnek, mint az FIA előírásoknak megfelelő versenyülések, a Le Mans-i versenysorozathoz fejlesztett visszapillantó tükrök, levegős emelőrendszer, automata tűzoltórendszer, az ultrakönnyű karbonszálas karosszéria, illetve, hogy nem km-ben, hanem üzemórában adják meg az egyes alkatrészek csereidejét, de tény, hogy a Radical SR8 rendszámot kaphat, azaz használható utcán.

Lábon érkezett Angliából az autó

Lábon érkezett Angliából az autó

Lábon érkezett Angliából az autó


2005 szeptemberében a világ leghosszabb zárt versenypályáján, a Nordschleifén a különleges kétüléses sportkocsi 6 perc 55 másodperc alatt teljesített egy kört. Idén augusztusban az jármű továbbfejlesztett kivitele, a 460 lóerős SR8 LM megdöntötte a rekordot. Az autógyártók által tesztelésre használt Nürburgringen az ezúttal is Michael Vergers által vezetett gép 6:48 alatt ért körbe. Ezt eddig is tudtuk, ám a hír apropóját a rekorddöntésről készült videó jelenti, amelyet most tettek közzé.

Itt az alapmű azoknak, akik a Nürburgringen akarnak gyorsak lenni, a videóból megtanulható mind a 73 kanyar ideális íve.