Négy i-MiEV elektromos hajtású autót szállított le a Mitsubishi a Monacói Hercegség számára. Számos kiválóság mellett Őfelsége II. Albert herceg is részt vett az autók átadási ceremóniáján, amit a hercegi palotában rendeztek.

A Monacói Hercegség hosszú ideje keresi a megoldást a környezeti terhelés csökkentésére és arra, hogy a helyi közlekedésben meghonosítsák az alacsony CO2-kibocsátású elektromos autókat; ennek érdekében a Hercegség 2009. március 26-án megállapodást kötött a Mitsubishivel, hogy Monacóban teszteljék elektromos járműveiket.


E megállapodás értelmében érkeztek most meg Monacóba a járművek, amelyeket július óta árusítanak Japánban, főleg vállalati ügyfelek számára.

Az i-MiEV modelleket nem vásárolja meg a hercegség, hanem lízingeli, ahogy ez az elektromos autóknál bevett szokás. A megállapodás szerint a Monacói Hercegség biztosítja a helyi szervezetek – posták, parkolási társulások, az áramszolgáltató vállalat és II. Albert herceg által vezetett Monaco Alapítvány – számára, hogy kipróbálhassák az i-MiEV modelleket.

64 lóerős, illetve 180 Nm nyomatékú villanymotor mozgatja a 3,5 méteres kisautót. Az energiát az ülések alatt elhelyezett, új generációs lítiumion akkumulátorok biztosítják. 

Villanyautót kapnak a postások 3


Álló helyzetből 15 másodperc alatt képes százra gyorsulni a hátsókerék-hajtású jármű, míg végsebessége 130 km/óra. Egyetlen feltöltéssel 130 kilométert tud megtenni az autó

Az i-MiEV 2009 júliusa óta kapható Japánban, ára ott több mint 9 millió forintnak megfelelő jen. A 2010-es globális forgalmazásra készülve a Mitsubishi jelenleg Új-Zélandon, az USA-ban és Európában teszteli és népszerűsíti a modellt.A kocsit a PSA is forgalmazza majd saját márkái, azaz Peugeot és Citroen nevei alatt.