2005 márciusában mutatkozott be a Mercedes-Benz B-osztály, amely így várhatóan 2011-ig piacon is marad. Utódja számunkra különösen érdekes, hiszen Kecskeméten fogják gyártani. A hírek szerint négyféle modell készül majd a jelenlegi A- és B-osztály méretében a Mercedesnél. Most nagyjából 120 ezer ilyen autót gyárt a Mercedes, a következő generációval megdupláznák az eladást. A hagyományos ferdehátúak mellett szabadidő-autóról, és kupé-kabrióról is hallani. Kettő készül majd hazánkban.


Már folynak a tesztelések, így ez a jármű sem maradhat titokban. Itt vannak az első kémfotók, egyelőre az ötajtósról.. Természetesen nagyobb lesz, mint a korábbi B-osztály, az alakja is változik. A képekről úgy tűnik, az autó a BlueZERO tanulmány formájából építkezik. Kevésbé buszos, ami főként a hosszabb motorháztetőnek köszönhető. Alakján a C-osztály és az E-osztály szögletes jellege köszön vissza.

Továbbra is elsőkerék-hajtással készül majd a legkisebb Mercedes, motorjai között nemcsak benzines és dízel-változatokat találunk, de hibrid, illetve üzemanyagcellás kivitelek is készülnek majd.