Amellett, hogy a 41. Tokiói Autószalonon bemutatkozik a Swift hibrid változata, a Suzuki kiállít egy érdekes koncepciót. Az Alto Concept legnagyobb érdekessége, hogy szériamodellnek hat. Nem is lenne meglepő, hogy ha holnap feltűnne a kereskedésekben.

Mi ebben az érdekes? Csak annyi, hogy 2008 őszén, azaz egy éve a Párizsi Autószalonon mutatkozott be a jelenleg kapható Alto, vagyis teljesen új. Formailag nagyon hasonló a kettő, a mostani koncepció egy kicsit buszosabb.

Idén kezdték árulni

Idén kezdték árulni

Idén kezdték árulni


Egyelőre annyit tudunk, hogy a tanulmány az ideális autót próbálja felvázolni. Elsőrendű fontossággal szerepelt az üzemanyag-takarékosság, alacsony károsanyag-kibocsátás, a jobb teljesítmény és a használhatóság. Az is cél volt, hogy minél kisebb külső méret mellett tágas utasteret tudjanak kialakítani, ahol a hatékony tároláson és egyszerű kialakításon van a hangsúly. Állítólag az itt látható elemek a következő Altóban tűnnek majd fel.

Felmerül a kérdés, mi is ez a mostani modell? Látszólag egy kész autó. Egy év után leváltják az idén piacra került modellt? Valami gond van vele, vagy csak egy újabb variáns? Részleteket egyelőre nem közölt a Suzuki, így csak találgatni tudunk.