A Chrysler-csoport első autógyártóként a 2010-es modellévtől kezdve elektronikus kezelési útmutatóval szereli fel járműveit. Ezzel mintegy 930 tonna papírt spórolnak meg, amihez 20 ezer fára lenne szükség.

A hagyományos kezelési könyvek akár 500 oldalasak is lehetnek, súlyuk másfél kilót is elérheti, ezzel szemben a jövő hónaptól a Chrysler, Jeep és Dodge modellekhez egy DVD jár majd.

Na akkor, hengerfejtömítés, f,g,h, he..

Na akkor, hengerfejtömítés, f,g,h, he..

Na akkor, hengerfejtömítés, f,g,h, he..


Persze nem marad teljesen információ nélkül az autós, mert egy 60-80 oldalas színes használati utasítást így is mellékelnek a kocsikhoz, amely gyors megoldást kínál a kritikus szituációkhoz. Amellett, hogy a 24 órás segélyszolgálat száma is szerepel benne, található leírás a kerékcseréről, az akkumulátorhoz kapcsolód problémákról, az izzók cseréjéről, de a navigációs rendszerről, az ablaktörlőkről, a hifiről is kap információt az autós.

Ugyanakkor a DVD-n teljes körű információ található az autó összes funkciójáról, sőt a Chrysler nemcsak digitalizálta a használati utasítást, de számos esetben videóval mutatják meg a tulajdonosnak a részleteket.