A Távol-Keleten nem csinálnak nagy ügyet belőle, ha egy ottani márka autója nagyon hasonlít egy-egy európai konkurensre. A Hyundai autói viszont önálló alakot öltöttek. Eddig.

Ősszel bemutatkozik az új Hyundai Sonata, amely Európában várhatóan i40 néven fut majd. Koreában megtartják a régi nevet, mert az évek óta a piac legkedveltebb típusa. Egyelőre két rajzot közölt a gyár, de természetesen már kiszivárogtak a képeik is. Meglepő.

Hyundai Sonta, kupés szedán

Hyundai Sonta, kupés szedán

Hyundai Sonta, kupés szedán


Az új Sonata nem néz ki rosszul, sőt. Lendületes dinamikus, de nagyon hasonlít a Mercedes CLS-re. Persze nehéz megróni őket érte, hiszen a CLS jól ötvözi a kupék és szedánok formáját, nem véletlenül követte a Passat CC is.

Az új Sonatát szeptember 10-én mutatják be Koreában. Ott 2,0 literes benzinmotorral és hatfokozatú, automata váltóval. Mire Európába ér már szerepelnek majd benne az új Santa Fében szereplő dízelmotorok is. A 2,0 literes maximális teljesítménye 184 lóerő, amihez 392 newtonméteres nyomaték társul. A2,2-es változat 200 lovas, itt 436 Nm a maximális nyomaték.