Átfogó közlekedésrendészeti akció indul szeptemberben a fővárosban, amely során a rendőrök ellenőrzik az iskolák környékét, ahol a ma induló tanítási szezon miatt megváltozott forgalmi helyzetre kell felkészülniük a közlekedőknek. Ez persze nem budapesti sajátosság, az ország egész területén egyenruhások vigyáznak a kicsikre szeptember elején.

Az iskolák melletti forgalomsegítés mellett az útfelújításokkal kapcsolatos közlekedésrendészeti feladatok végrehajtása és a sebességellenőrzés is az akció része Budapesten. A rendőrök feladata, hogy a felújítási munkálatok nyomán kialakuló dugókban segítsék a forgalom folyamatos haladását.

Rendőrök lepik el a fővárost 2


A feladatok ellátására forgalomsegítő járőrök teljesítenek szolgálatot több budapesti útvonalon, így az M3, M5, M1-M7 autópályák be- és kivezető szakaszán, de a Kiskörúton, a Nagykörúton, a Baross tér-Rákóczi út-Erzsébet híd-BAH csomópont útvonalon, a Róbert Károly körút-Hungária körút-Könyves Kálmán krt. útvonalon, valamint a Flórián tér-Szentendrei út-Rákóczi utca-Batthyány utca útvonalon is jelen lesznek a rendőrség emberei.

Lesznek olyan helyek, ahol csak a csúcsidőszakokban, azaz a reggeli és a késő délutáni órákban segítik a közlekedést a rendőrök. Ilyen a Váci út-Róbert Károly körút, Flórián tér, M3-Szerencs utca, Nyugati tér, Margit körút-Török utca. Ugyanakkor a Margit híd pesti és budai hídfőjénél reggel 7 órától este 21 óráig egy járőr folyamatosan szolgálatot teljesít.