Új modellel jelentkezik a Noble. Az M600 az 1999-ben alapított brit manufaktúra hatodik modellje. A sportkocsiba a Yamaha által a Volvónak fejlesztett 4,4 literes, V8-as motor kerül. Itt azonban két turbófeltöltővel is megspékelték.

Ennek nyomán akár 750 lóerő is bevethető lenne, de kissé visszafogták a középre beépített motort. Maximálisan 650 lóerő, illetve 818 Nm nyomaték támadja a hátsó kerekeket. Mindezt úgy, hogy a vezetőt nem védi menetstabilizáló elektronika a hibáitól, de még blokkolásgátló sincs.

Versenyautós hangulat, de szép kidolgozás

Versenyautós hangulat, de szép kidolgozás

Versenyautós hangulat, de szép kidolgozás


A cég hitvallása szerint ugyanis olyan autót akartak építeni, amely a Ferrari F40-hez és a McLaren F1-hez hasonlóan a vezetési élmény csúcsát kínálja, de megköveteli a vezetési tudást. Persze nem maradnak teljesen védtelenek a vevők, hiszen a motorerő három fokozatban – 450, 550, illetve 650 lóerő – kapcsolható, ugyanakkor kipörgésgátló is van. Hiszen a versenypályáról azért valahogy esőben és huplis úton is haza kell jutni. A kipörgésgátló természetesen kikapcsolható.

Tudásának maximumát nyújtva az 1275 kilogrammos Noble M600 képes 3 másodperc alatt elérni a 100 km/órát, csúcssebessége pedig meghaladja a 360 km/órát is.

Az utcai versenyautó nemcsak a vezetésnél, de árának kifizetésénél is sokat követel. A hivatalosan szeptember 19-én Goodwoodban bemutatásra kerülő kétüléses sportkocsiért 200 000 fontot, azaz nagyjából 62 millió forintot kérnek.