Érdekes oldalra bukkantunk a neten. A magyar nyelvű weblap a gyerekeket tanítja meg a biztonságos közlekedés alapjaira. Teszi mindezt kedves, vidám, mesés formában, így játszva megy a tanulás. A honlap különlegessége, hogy minden mesét, feladatot felolvas, így azok a kicsik is használhatják, akik még nem tudnak olvasni.

“Ha az itt tanultaknak köszönhetően akár csak egyetlen kisgyerek is elkerül egy balesetet, már nem dolgoztunk hiába” – Ez az oldal, a traff.hu készítőinek hitvallása.


A traff.hu a Traffok világába kalauzol el. Nem Verdák, nem kicsi kocsik, hanem Traffok. Az oldalra belépve egy könyvespolcot találunk. Legfölül a mesék, alatta a játékok (feladatok), míg legalul az elnyert díjak kapnak helyet.

A tanulást a mesék meghallgatásával kezdi a gyerek, ezt követően megoldja a kapcsolódó feladatokat, így rögzülnek az ismeretek. Ha ügyes volt (és mindig az), trófeát kap jutalmul. Ahogy egyre több és több feladványt old meg, úgy kap egyre nagyobb és díszesebb trófeát, míg végül tele lesz az alsó polc díjakkal.

A mesék és játékok világában saját Traffal kalandozik a gyerek. A barátságos ábrázatú kicsi kocsit első belépéskor egyszerű sablonokkal kell felépíteni, a kész autó kap egy rendszámot, melyet a megadott e-mail címre küld a rendszer. (Itt kell egy kis segítség a szülő részéről.)

Trabanttal tanítanak közlekedni 3


Ha a rendszámot visszaigazoljuk, a tulajdonképpeni regisztráció aktiválódik, a gyerkőc pedig teljes jogú tagja lesz a Traffok közösségének.

Nagyon hasznos oldal, kiváló kezdeményezés és jó játék. Jó lenne, ha az iskolában a közlekedési ismereteket a traff.hu segítségével tanulhatnák meg a gyerekek.

Forrás: Technet.hu