Golf méretű autó a Lexustól 1

Sportos karakterű

A kisebb modellek között is harcba száll az európai prémiumgyártókkal a Lexus. A cég egyik vezetője már korábban elárulta, hogy ellenfelet szánnak a BMW 1-es, Audi A3, Mercedes A-osztály modelleknek.

A japán autógyár most közzétett egy vázlatot, milyen is lesz majd az ősszel a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó koncepcióautó, melyből jövőre válik sorozatérett modell. Bár a rajzból nehéz kiindulni, azért azt megállapíthatjuk, hogy sportosnak ígérkezik a valószínűleg három- és ötajtós kivitelben is elkészülő jármű.

Ami az autó műszaki megoldásait illeti, csak a pletykákra hagyatkozhatunk. Egyes amerikai információk szerint a Lexus levédette a CT 200h, CT 300h és CT 400h neveket, amelyből arra a következtetésekre jutottak, hogy a kocsi csak hibrid hajtóművel kerül forgalomba. A technológia könnyebb adaptálása érdekében az új Toyota Prius padlólemezére épül a kocsi.

Más hírek szerint a Toyota Auris adja majd az alapot, de az orrába erősebb motorok is kerülnek. Lesznek 2,0 literes dízel és benzines változatok, de a Lexus IS-ben használt 2,2-es dízel és 2,5 literes, V6-os benzinmotorokat is bevetik. Az Auris-gének sem zárják ki a hibrid lehetőségét, hiszen hamarosan abból is elkészül a villanymotorral támogatott variáns.

Szeptemberben talán többet megtudunk!