Elkészült a Suzuki új modellje a Kizashi. Nem újdonság az érkezése, hiszen kémfotókon már láttuk, de most minden részletét megismerhetjük. Különlegességét az adja, hogy ez a Suzuki első saját középkategóriás modellje. Verona néven korábban is árultak ekkora típust az USA-ban, de az nem volt más, mint a Daewoo Evanda Suzuki-jelvénnyel.

Hibrid is készül belőle

Hibrid is készül belőle


Az autó külsőleg, masszív, erőteljes benyomást kelt, sajnos közel sem olyan mutatós, mint az eredeti koncepció, de sportos. Sokban emlékeztet a Volkswagen Jettára.

4650 milliméter hosszú a Kizashi, ami kicsivel több, mint a Škoda Octavia vagy a VW Jetta, de kisebb, mint a Ford Mondeo vagy az Opel Insignia, szóval igazi köztes modell. Tengelytávolsága 2,7 méteres, ami arányos felépítést eredményez.

Egyelőre az amerikai piacon mutatták be a kocsit, ahol 2,4 literes benzinmotorral kezdődik meg az értékesítése. Egyelőre műszaki adatait nem hozták nyilvánosságra, de a Vitarában ez a motor 170 lóerős teljesítménnyel, illetve 225 Nm-s nyomatékkal szerepel. Hatfokozatú manuális, illetve folyamatosan változó áttételű automata választható a Kizashihoz.

Manuális és automata váltóval is

Manuális és automata váltóval is


Ennél is izgalmasabb, hogy a típus kapcsolható összkerékhajtással is rendelhető, amely nemcsak csúszós úton, de gyors kanyarvételnél is segíthet. Ha a vezető benyomja az AWD gombot, a hátsó kerekek is bekapcsolódnak a hajtásba. A megfelelő vezetési élmény érdekében a svájci Alpokban, a német autópályákon és a Nürburgringen is hosszan tesztelték a kocsit.

Bár egyelőre egyetlen motorral készül az autó, a jövőben V6-os benzines és dízel variáns is várható, ugyanakkor a gyártó nyilvánvalóvá tette, hogy hibrid kivitelt is készít a kocsiból.

A Kizashi a Suzuki zászlóshajója, ennek megfelelően jól felszerelt. A nyolc légzsák mellett ESP és vészfékasszisztens is szerepel benne. Fűthető, motorosan állítható bőrülés és 425 wattos hifirendszer is elérhető hozzá. Nem hiányzik a vezeték nélküli Bluetooth telefon-kihangosító, és az iPod-csatlakozás sem.

Az amerikai változaton van helyzetjelző oldalt

Az amerikai változaton van helyzetjelző oldalt


Egyelőre Amerikában mutatkozott be a Kizashi, s bár a hazai képviselőktől nem sikerült információt szerezni az az európai érkezéséről, minden bizonnyal hamarosan nálunk is bemutatkozhat. Elég csak megnézni a képeket, amelyek között nemcsak az amerikai oldalhelyzetjelzős, de normál balkormányos modellek is szerepelnek.