Elkészült a Suzuki új modellje a Kizashi. Nem újdonság az érkezése, hiszen kémfotókon már láttuk, de most minden részletét megismerhetjük. Különlegességét az adja, hogy ez a Suzuki első saját középkategóriás modellje. Verona néven korábban is árultak ekkora típust az USA-ban, de az nem volt más, mint a Daewoo Evanda Suzuki-jelvénnyel.

Hibrid is készül belőle

Hibrid is készül belőle

Hibrid is készül belőle


Az autó külsőleg, masszív, erőteljes benyomást kelt, sajnos közel sem olyan mutatós, mint az eredeti koncepció, de sportos. Sokban emlékeztet a Volkswagen Jettára.

4650 milliméter hosszú a Kizashi, ami kicsivel több, mint a Škoda Octavia vagy a VW Jetta, de kisebb, mint a Ford Mondeo vagy az Opel Insignia, szóval igazi köztes modell. Tengelytávolsága 2,7 méteres, ami arányos felépítést eredményez.

Egyelőre az amerikai piacon mutatták be a kocsit, ahol 2,4 literes benzinmotorral kezdődik meg az értékesítése. Egyelőre műszaki adatait nem hozták nyilvánosságra, de a Vitarában ez a motor 170 lóerős teljesítménnyel, illetve 225 Nm-s nyomatékkal szerepel. Hatfokozatú manuális, illetve folyamatosan változó áttételű automata választható a Kizashihoz.

Manuális és automata váltóval is

Manuális és automata váltóval is

Manuális és automata váltóval is


Ennél is izgalmasabb, hogy a típus kapcsolható összkerékhajtással is rendelhető, amely nemcsak csúszós úton, de gyors kanyarvételnél is segíthet. Ha a vezető benyomja az AWD gombot, a hátsó kerekek is bekapcsolódnak a hajtásba. A megfelelő vezetési élmény érdekében a svájci Alpokban, a német autópályákon és a Nürburgringen is hosszan tesztelték a kocsit.

Bár egyelőre egyetlen motorral készül az autó, a jövőben V6-os benzines és dízel variáns is várható, ugyanakkor a gyártó nyilvánvalóvá tette, hogy hibrid kivitelt is készít a kocsiból.

A Kizashi a Suzuki zászlóshajója, ennek megfelelően jól felszerelt. A nyolc légzsák mellett ESP és vészfékasszisztens is szerepel benne. Fűthető, motorosan állítható bőrülés és 425 wattos hifirendszer is elérhető hozzá. Nem hiányzik a vezeték nélküli Bluetooth telefon-kihangosító, és az iPod-csatlakozás sem.

Az amerikai változaton van helyzetjelző oldalt

Az amerikai változaton van helyzetjelző oldalt

Az amerikai változaton van helyzetjelző oldalt


Egyelőre Amerikában mutatkozott be a Kizashi, s bár a hazai képviselőktől nem sikerült információt szerezni az az európai érkezéséről, minden bizonnyal hamarosan nálunk is bemutatkozhat. Elég csak megnézni a képeket, amelyek között nemcsak az amerikai oldalhelyzetjelzős, de normál balkormányos modellek is szerepelnek.