Útzár az M1-esen, felújítások Budapesten 2 Két kamion ütközött az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán, Budapest irányában a 132-es kilométernél, jelentette a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügylete, a helyszínelés miatt teljes az útzár.

Míg az autópálya feltehetőleg hamarosan újra szabad lesz, a fővárosban mától több helyen hosszabb ideig nehezítik majd a közlekedést különböző építési és felújítási munkálatok. Négy helyen, a Thököly úton, a Hűvösvölgyi úton, a Budai alsó rakparton és a Menyecske utcában kezdődnek útfelújítási munkák.

A Thököly utat két szakaszon, a Dózsa György út és a Hungária körút, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között újítják fel, de a várható metróépítkezés miatt csak ideiglenes pályaszerkezetet kap. A tervek szerint október 10-én végén befejeződő felújítás alatt parkolási tilalom és 30 kilométeres sebességkorlátozás mellett irányonként egy-egy sáv használható csak.

A II. kerületi Hűvösvölgyi úton a Budakeszi és a Hidegkúti út közötti rész újul meg, a munka szintén ma kezdődik, és előreláthatólag szeptember 18-án fejeződik be az újraaszfaltozás, az út- és járdaszegélyek felújítása és a buszmegállók megerősítése.

A Budai alsó rakpart rekonstrukciója is ma indul: a forgalom elől jelenleg is elzárt területen várhatóan szeptember 15-ig végeznek a felújítással a Zsigmond tér és a Mozaik utca között. Ugyancsak mától kell forgalomkorlátozásokra számítani a XI. kerületi Menyecske utca felújítása miatt a Balatoni és Neszmélyi út között.