2009 első félévében 661 847 motor készült el az Audi Hungaria győri üzemében, amely jócskán elmarad a 2008 azonos időszakában összeállított 1,023 millió darabtól – derül ki a vállalat jelentéséből. Hasonlóan drasztikusan csökkent az autógyártás is, hiszen az idei év első hat hónapjában 17 ezer személyautót szereltek össze, ami több mint 15 ezerrel marad el a tavalyi évi számoktól.

A legnagyobb darabszámban az Audi TT Coupé készült, abból 8537 darabot állítottak össze, a roadster változatból kevesebb mint háromezer, az A3 kabrióból pedig közel hatezer készült.


2009 első félévében az Audi Hungaria mind a motorgyártásban, mind a járműgyártásban új termék sorozatgyártását kezdte meg. Márciusban indult a 340 lóerős TT RS összeszerelése, amelynek 2,5 literes turbómotorját szintén a győri üzem állítja elő, de megkezdték az új, 1,6-os turbódízel motor gyártását is.

Az Audi Hungaria ugyanakkor továbbra is hosszú távra tervez, ezt jelzi, hogy befektetései az első hat hónapban elérték a 10,2 milliárd forintot. A beruházásokat a vállalat termékekre, gyártástechnológiai fejlesztésre és infrastruktúrára fordította.