Az északkelet-angliai Humberside rendőreinek komoly problémája volt az elmúlt egy évben: arról kellett dönteniük, hogy milyen nagy teljesítményű autóval váltsák le a korábban használt Subaruikat. A rendfenntartók nem aprózták el, a döntés végül egy Lexus IS-F-re esett.  

Az 5 literes V8-assal szerelt járgány 416 lóerőt képes kipréselni magából, 62 mérföld/órára (100 km/óra) 4,8 másodperc alatt gyorsul, és egészen 168 mérföld/óráig (269 km/óra) juthat, mielőtt az elektronika nem enged többet. Az autó mellett szólt az elektronikai rendszerének stabilitása is, ami különösen fontos, mert a gépet 30 ezer fontnyi (9,5 millió Ft) számítógépes és kommunikációs felszereléssel látták el.

“Egyáltalán nem volt könnyű kiválasztani a járművet, gazdasági és műszaki tanácsadókat is megkérdeztünk. A Lexust 12 hónapig teszteltük más autókkal együtt, de ez a csomag bizonyult a legerősebbnek, és pillanatnyilag a miénk a világ egyik legfejlettebb rendőrautója, amellyel eredményesen vehetjük majd fel a küzdelmet az utakon garázdálkodó bűnözőkkel” – magyarázta a humberside-i rendőrség közúti részlegének vezetője.