Akár 12 éves használt autókra is megköthető teljes körű casco biztosítást kínál a Generali-Providencia Biztosító Zrt. A Verda casco elnevezésű szolgáltatást annak nyomán dolgozta ki a biztosító, hogy hazánkban jelentősen visszaesett az újautó-értékesítés, nagyon sok viszont a használt és az idősödő jármű.

Az új casco szolgáltatásokkal már ezeket a gépjárműveket is biztosítani lehet. Nem kell lemondani a gépjármű teljes körű biztosításáról akkor sem, ha az autó elérte a korábbi casco biztosítást kizáró életkort.

Kétféle módozata érhető el az új szolgáltatásnak. Az Optimal a gépjármű 2-10 éves koráig köthető, törés-, lopás-, elemi kár és önálló üvegtörés esetén is teljes körű fedezetet nyújt. A Standard változat az autó 12 éves koráig nyújt biztosítást az előbbiekre a lopáskár kivételével.

Ezenfelül pluszdíj ellenében igényelhetnek kölcsöngépjárművet, választhatnak balesetbiztosítást az autó utasai számára, illetve poggyászbiztosítást vagy 24 órás autósegély szolgáltatást. A jogvédelem-biztosítás pedig a vitás jogi helyzetekben nyújt segítséget a bíróságok, hatóságok előtti eljárásokban, sőt, már az eljárásokat megelőzően is.

A Verda casco módozata személygépjárművekre, terepjárókra és 3,5 tonna megengedett össztömeg alatti tehergépjárművekre köthető.