A korábban biztosnak hitt befutó, az orosz Sberbankkal és a GAZ autógyárral közösen pályázó Magna-csoport a korábbinál jobb ajánlatot tett az Opelért. Azután döntöttek így, hogy kiderült újabb kérők is megvennék a német autógyárat, illetve a hitelgaranciát nyújtó német kormány kevesellte az ajánlattevők által tervezett tőkebefektetést.

A kiszivárgott információk szerint összesen 500 millió eurót ajánl az orosz-kanadai csoport, de a korábbiaktól eltérően most hajlandó a szerződés aláírásakor 350 millió euró készpénzzel megemelni az Opel alaptőkéjét, és ezenfelül 150 millió euró kölcsönt adna, Opel-részvényre átváltható kötvények vásárlása formájában. Korábban csak 100 millió eurót akart közvetlenül befektetni, továbbá 400 millió euró értékű kötvény megvásárlását ajánlotta fel.

Miután a kínai BAIC autógyár a múlt héten bejelentette, hogy nem kíván tovább versenyezni az Opelért, a fenti csoport mellett az RHJI, az amerikai Riplewood pénzügyi befektető csoport belga leányvállalata van még versenyben.

A német kormány, a németországi Opel-üzemek és az alkalmazottakat tömörítő üzemi tanács is a Magna mellett áll, ugyanakkor az Opel jelenlegi tulajdonosa a General Motors az RHJ ajánlatát pártolja. A belga befektető nem tervez hosszú távra, célja az Opel talpra állítása majd továbbértékesítése, feltételezések szerint újra a General Motorsnak.