Ráncfelvarráson esett át a Kia legnépszerűbb modellje a cee’d. Az európai eladások listavezetőjéről hivatalos képet közölt a gyár. Természetesen egyelőre csak egy kedvcsinálót adtak közre, de az azonnal látszik, hogy a megújult modell a márka új formavilágát jellemző hűtőmaszkkal gazdagodott.

Már láthattuk az új elemet a Dél-Koreában tavaly bemutatott szedánon, a Fortén, de ez köszön vissza az új Sorentón is.  A korábbinál nyújtottabb, laposabb alkatrész szélesebbnek mutatja a cee’det.

Az átalakítás persze ennél többről szól, kissé megváltoztak a fényszórók és a motorháztető, de új a lökhárító is. Hátulról egyelőre nem láthattuk az autót, azon a részen valószínűleg szintén az ütközőket és a lámpákat cserélik le. Ahogy a gyár közleményéből kiderül, az utastérben kissé megváltozik a középkonzol és új audiorendszert alkalmaznak, amely már Bluetooth kapcsolatra is képes.

Ilyen volt

Ilyen volt

Ilyen volt


Műszaki szempontból egyelőre nem kaptunk hivatalos információkat a megújult cee’dről. Valószínűleg nem lesz nagy változás, amellett, hogy megmaradnak az ismert 1,4-es, 1,6-os, 2,0 literes benzinmotorok, illetve a 2,0 literes dízel is, az 1,6-os gázolajos blokk helyét egy új veszi át.

A Soulban már bevezetett ún. high power dízel a korábbi 115 helyett 128 lóerős, maximális nyomatéka azonban ugyanúgy 260 Nm marad. Az újítástól nem csökken a cee’d fogyasztása, de javul a kocsi dinamikája.  

A megújult Kia cee’d család tagjai, a három és ötajtós modellek és a kombi is egyszerre, szeptember 15-én a 63. Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon mutatkoznak be.