Különleges casco biztosítást köthetnek a Toyota-tulajdonosok a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és a japán autógyár által kötött együttműködési megállapodás nyomán.

Az új casco gépjármű-biztosítási csomag számos többletszolgáltatást kínál a Toyota-tulajdonosok számára. Például a Toyota-biztosítás éjjel-nappal hívható segélyvonala azonnal tájékoztatja az ügyfelet, hogy hol találhatók a legközelebbi szakszervizek, autómentőt küld a helyszínre és 100 ezer forintig megtéríti a szállítás költségét is.

Ugyanakkor a gépjármű javíttatási ideje alatt (max. 5 napig) egy cseregépjármű kölcsönzési díjához napi 5000 forintig hozzájárul a szolgáltatás. Amikor a javítás költségéből a minimum önrész levonása lenne indokolt, annak csak a felét kell az ügyfeleknek kifizetni.

Ha 1 éves kora előtt elviszik teljes árat térít

Ha 1 éves kora előtt elviszik teljes árat térít

Ha 1 éves kora előtt elviszik teljes árat térít


A javítások során a szakszervizekben kizárólag eredeti, új alkatrészeket használnak, ám ezek értéknövelő hatását – az elterjedt gyakorlattal szemben – a Toyota-casco kedvezményezettjeinek nem kell megfizetniük. Ha a gépjármű már nem javítható, és az ügyfél újra Toyotát vásárol, akkor a jogos kártérítésen felül a korábbi gépjármű vásárláskori értékének 10 százalékát is visszakapja.

Ennél is érdekesebb, hogy ha a tulajdonos autóját egy éven belül ellopják, vagy a jármű totálkárosra törik, az autó vásárláskori értékét téríti meg a biztosító. Mindössze az önrészt vonják le.

A kizárólag a Toyota-tulajdonosok részére kialakított casco 2009. július 13-tól a hivatalos Toyota-márkakereskedői hálózaton keresztül vehető igénybe.