Július 23-ára rendkívüli ülést hívott össze a Porsche vezetése, hogy megvitassák a cég jövőjét. Német lapértesülések szerint itt arról döntenek majd, hogy a Volkswagen-konszernnek vagy Katar államnak adják-e el a vállalat egy részét.

Az egyre csökkenő eladások és a hitelválság miatt bajba került sportkocsigyár ugyanis pénzügyi gondokkal küzd. A Volkswagen már korábban ajánlatot tett, 4 milliárd euróért a Porsche részvényeinek 49,9 százalékát vásárolnák meg.

Csakhogy állítólag a Porsche kevesli az árat. Úgy hírlik, Katar 7 milliárd eurót kínál és ezért cserébe sem kapná meg a cég többségi tulajdonjogát, miközben a hatalmas összeg kihúzná a csávából a legendás 911 gyártóját

Érdekes adalék a történetben, hogy a Porsche épp azért került komoly bajba, mert hitelhez folyamodott, amelyből szerette volna 75 százalékra növelni tulajdonrészét Európa harmadik legnagyobb autógyárában, a Volkswagenben. A jelenleg 51 százalékos többségi tulajdon mellett jelenleg a Porsche 9 milliárd eurós adóssággal bír.  

Még a szakértők előtt sem világos egyelőre Katar szándéka, hogy a Porschéban szeretne-e tulajdont vásárolni, vagy a Volkswagen-konszernre szóló opciót szerezné meg, vagy mindkettőből részt kíván.