Az M0-s autóút 13,4 km-szelvényében található, a Nagytétényi út feletti híd dilatációs szerkezetének javítása miatt július 11-én a délelőtti órákban jelentős forgalomkorlátozás lép életbe az érintett szakaszon – tájékoztatott az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

A kivitelezés időszakában az érintett szakaszon 60 km/órás sebesség mellett, oldalanként két szűkített sávban lehet majd közlekedni. Ugyanakkor a terelés kiépítése és bontása alatt az irányonkénti két sáv nem biztosítható. A két pályát elválasztó terelőfalak áthelyezéséhez rövid ideig teljes pályazár lép életbe. Vagyis biztosra vehető, hogy komoly torlódás alakul ki azonnal.

A lila nyíl mutatja a helyszínt

A lila nyíl mutatja a helyszínt

A lila nyíl mutatja a helyszínt


A lezárására azért van szükség, mert a Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonal felett átívelő híd dilatációs szerkezetei a nagy tehergépjármű-forgalom hatására súlyosan károsodtak és a hibákat rövid idejű forgalomkorlátozás mellett már nem lehet hatékonyan javítani. A szakemberek ezért egy soron kívüli, hosszabb ideig tartó beavatkozás mellett döntöttek.

A munkálatokat három ütemben végzik. Az első júl. 11. és júl. 22. közé esik, a másodikat és harmadikat pedig a Forma-1 Magyar Nagydíjat követően, augusztus hónapra időzítik.

Ugyanakkor ez sem a végleges megoldás, a teljes javításra majd az M0-s autóút második pályájának átadása után kerülhet sor. Így elképzelhető, hogy a későbbiekben további, kisebb volumenű javítások lehetnek még.