Új biztonsági elektronikával gazdagodnak a Citroën egyes modelljei hazánkban. A Citroën C5, a C4 Picasso és a Grand C4 Picasso modellek manuális váltóval szerelt változataiba is bekerül az Intelligent Traction Control. Az új berendezés nem jelent semmilyen többletköltséget a fenti modelleknél, a Berlingo XTR-be viszont más extrákkal együtt 185 ezer forintos felárért kerül.

Az új kipörgésgátló az ESP vezérlőegységbe beépített, továbbfejlesztett kipörgésgátló rendszer, amely csúszós úton javítja a teljesítményátadást, úgy, hogy az első hajtott kerekek csúszását szabályozza. Különböző üzemmódokban működtethető, ezáltal alkalmazkodni tud az adott terepviszonyokhoz.

A C4 Picassóba alapáron

A C4 Picassóba alapáron


A vezető a műszerfalon elhelyezett kapcsolóval ötféle működtetési mód közül választhat, amely a leginkább biztosíthatja az autó tovahaladását. Van normál, téli, saras útra, vizes fűre, homokra való beállítás, de akár teljesen ki is kapcsolható.

A hagyományos kipörgésgátlóval szerelt járműveknél a rendszer a motorteljesítmény leszabályozásával akadályozza meg a hajtott kerekek megcsúszását, de ez a megoldás akár a gépjármű megállását is előidézheti. Az új technológia viszont a kipörgésgátló rendszer újfajta vezérlésével oldja meg ezt a helyzetet, lehetővé téve a mindenkori elindulást és haladást.