Egy-két hónapon belül várható, hogy a Bentley bemutatja új csúcsmodelljét. Az Arnage utódjáról egyelőre csak egy sejtelmes részletfotót közölt a brit gyártó. Viszont a Car magazin olyan kémfotókhoz jutott, amelyek leleplezik az autót.

Ami azonnal látszik, hogy a kocsi sokkal modernebb, mint a jelenlegi Arnage, ami igazából egy átfazonírozott Rolls-Royce Silver Seraph. Ugyanakkor az autó megtartotta klasszikus formáját. Ami igazán ütős, az a lámpakialakítás a kocsi orrán. Megmaradt a négy kerek fényszóró, de most nem egyformák, hanem két nagy és két apró szerepel.

Ízelítő az új Bentley-ből

Ízelítő az új Bentley-ből

Ízelítő az új Bentley-ből


Valahogy olyan az egész, mint a Rolls-Royce megújulásánál, akkor is maradt a klasszikus jelleg, de a lámpákkal különlegességet vittek az autóba. No meg elég meggyőző az orrész ahhoz, hogy mindenki menekülőre fogja, ha feltűnik a visszapillantóban.

Vélhetően a kémfotókon az új Bentley legsportosabb variánsát látjuk a krómozott hűtőmaszkkal és rácsozással. Ha ezeket feketén elképzeljük, máris sokkal visszafogottabb az autó.

Van egy kép az autó belsejéről is. Itt azonban ne kényelmesnek ígérkező üléseket nézzék, hanem az ajtót, de ne azt, amelyik látszik, hanem amelyik nem. E szerint ugyanis a Bentley átveheti a Rolls-Royce szekrényajtós megoldását, azaz a hátsó ajtók hátul függesztettek és az első ajtók felőli részen nyílnak. De lehet, hogy csak nincs fenn. Meglátjuk.

Hátul nyílik az ajtó

Hátul nyílik az ajtó

Hátul nyílik az ajtó


Ami nem változik, az a motor hengerűrtartalma, ami továbbra is 6,75 literes, nagyjából 600 lóerős teljesítménnyel. Az Audi A8-hoz hasonló alumíniumvázra épülő, új Bentley összkerékhajtást kap, így biztonságosan uralható lehet a tervezett 300 km/órás végsebesség környékén.

Persze nem véletlen a Rolls-Royce-hoz való hasonlítgatás, az egyelőre meg nem erősített nevű új Arnage a BMW-hez köthető konkurens csúcsmodelljének, a Phantomnak kíván ellenfele lenni.