A világ leggyorsabb embere vezeti majd a Vauxhall Insignia VXR-t a ma kezdődő Goowood Sebesség Fesztiválon. Ez lesz a nálunk Opel Insignia OPC-ként ismert jármű bemutatkozása Nagy Britanniában.

Andy Green még 1997-ben döntötte meg a szárazföldi sebességi rekordot, amikor 1227 km/órával száguldott a Thrust SSC szuperszonikus járművel. A vadászpilóta szombaton és vasárnap is délelőtt kilenckor vág neki az 1,16 kilométeres pályának az Insigniával.

Az Insignia OPC-t – amely szedán és kombi kivitelben is elérhető – 2,8 literes turbómotorral szerelik. A sportmodellt nemcsak 352 lóerős teljesítménye, de négykerék-hajtása teszi igazán ütőképessé. 

A Thrust SSC gyakorlatilag két sugárhajtómű volt

A Thrust SSC gyakorlatilag két sugárhajtómű volt

A Thrust SSC gyakorlatilag két sugárhajtómű volt


“A Sebesség Fesztivál az év egyik fontos eseménye számomra” – mondta Andy. “Így amikor felajánlották a lehetőséget, hogy vezessem a Vauxhall új, nagy teljesítményű Insigniáját, az csak a hab a tortán A fesztivál alapvető elemei a gyors közúti autók, és már alig várom, hogy jó mentet teljesítsek a felfutáson az Insignával” – tette hozzá.

Emellett azonban egy másik fontos promóciós feladat is vár a pilótára. Ő fogja bemutatni az új Bloodhound SSC-t. A rakétahajtású járgánnyal több mint 1600 km/órás sebesség elérése a cél.