Érdekes e-mailt kaptunk nemrég, amelyben a szervezők tiltakozásra buzdítják az autósokat.

“Kérem, írjon mindenki, aki részt venne egy figyelmeztető autós demonstrációban pénteken, válaszul a drasztikus, és indokolatlan benzinár-emelésre. A demonstráción követeljük együtt, hogy a benzin árából azonnal vonják ki a jövedéki adó minimum felét, és az ÁFA is csak sokkal kisebb adókulcsban szerepelhessen. Követeljük, hogy garantálják a benzin és gázolaj ár maximális árát literenként 250 Ft-ban, és csak abban az esetben, és olyan mértékben emelkedhessen e fölé, amennyiben a nemzetközi olajárak ezt indokolják.
 A közúti autós, motoros közlekedés nem luxus, hanem a XXI. század alapvető lételeme, szükséglete, a gazdaság jelentős tényezője, és mint ilyet nem lehet ellehetetleníteni! …
…Álljunk készen, hogy amennyiben pénteken nem érünk célt, a következő héten teljes útzárat szervezzünk az ország és Budapest útjain! “

Jelenlegei információink szerint a pénteken 15 órára a Kossuth tér központi parkolójába szervezett demonstrációt a rendőrség nem engedélyezte, ezért a szervezők spontán gyülekezésre biztatnak.

Mint ismeretes július elsejével az üzemanyagok áfa és jövedéki adó tartalmának emelése nyomán a benzin átlagára bőven 300 fölé kúszott.