Kerülőúton a kormány 2 Ráhajtott az elkerülő utakra a kormány: tizenöt, uniós segítséggel megvalósítható új útszakasz támogatási szerződését már aláírták, kettőn az utolsó simításokat végzik – tudta meg a Népszabadság.

Ennek nyomán közel kilencven kilométer elkerülő úttal gyarapodhat a következő években az országos közúthálózat. A településeket elkerülő tizenhét útszakasz megépítése együttesen 85 milliárd forint támogatást kapott.

A településeken balesetveszélyt, légszennyezettséget és zajt okozó átmenő forgalom mérséklésére hivatott fejlesztésekre a kormány a saját, valamint az Európai Unió kasszájából egyaránt költ. A magyar költségvetés minden projektnél csak a számla legfeljebb 15 százalékát állja, a nagyobb hányadot az európai uniós források fedezik.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eddig 15 támogatási szerződést írt alá. Júniusban további két projekt szerződésére is rákerülhet a kincstári bélyegző. Új elkerülő illetve korábbi folytatása épülhet meg Baja, Sárvár, Jászberény, Kisújszállás, Csongrád, Perkáta, Debrecen, Hévíz, Nagykanizsa, Szeged, Szeleste, Enese, Komárom, Kaposfüred, Keszthely és Hévíz mellett.  

Forrás: Népszabadság