Land Rover S1 néven mobiltelefont dobott piacra az azonos nevű brit autómárka. A Sonimmal közösen megálmodott készülék több szempontból is különleges, ám igazi úttörővé a kereskedelmi forgalomban kapható mobilok között elsőként megszerzett IP 67-es* védettség teszi.

Lemosható

Lemosható

Lemosható


A gumírozott borítású telefon egy méterig tökéletesen vízálló, és nem árt neki a sár vagy a por sem, a legapróbb szemcsék sem juthatnak a készülékbe. Vígan kibírja, ha kétméteres magasságból leejtik, de az sem árt neki, ha a járművel áthajtanak rajta, ugyanis a készülék képes a 400 kg-os nyomást is elviselni. A kemény körülményekhez igazodva egy feltöltéssel extrém nagy, 1500 óra készenlétet és 18 óra beszélgetést biztosít a – természetesen vízálló akkumulátor. -20 és +55 Celsius-fok között tökéletesen működőképes.

Kemény teszt (nagyítás az előző képből)

Kemény teszt (nagyítás az előző képből)

Kemény teszt (nagyítás az előző képből)


A Land Rover S1 nem csak kinyírhatatlan, de egész okos is. A strapabíró telefonoktól nem megszokott módon vízálló fényképezőt, GPS-t, FM rádiót, 2 GB-ig bővíthető memóriát, J2ME Java támogatást, Opera Mini böngészőt és Bluetooth-t, sőt még egy kis beépített zseblámpát is kapott.

A készülék minőségében nagyon bízik a Land Rover, ezért három év teljes körű garanciát vállalnak rá. A Land Rover S1 egyelőre csak Angliában kapható, 300 fontos (kb. 100 ezer forintos) áron.

Forrás: Technet

*Az IP (Ingress Protection) számmal az elektronikát védő készülékház környezeti behatások elleni védettségét jelzik. Az első számjegy a szilárd, a második a vízzel szembeni védelemre vonatkozik. A magasabb szám mindkét esetben jobb védettséget jelent.