A KRESZ koncepcionális újraalkotására van szükség – jelentette ki az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Szabó Máté csütörtökön a közlekedésben a nevelés fontosságát hangsúlyozva kifejtette, hogy a közlekedés kultúrájára, etikájára és jogi ismereteire fel kellene készíteni a fiatalokat, de problémát jelent, hogy ez az óriási szabályrendszer nem eléggé áttekinthető, tanítható, alkalmazható és értelmezhető.

Mint Szab Máté mondta, a szakemberek is egyetértenek abban, hogy a több mint 30 éves szabályokat egy áttekintető, új rendszerbe kellene elhelyezni.

Az ombudsman által indított közlekedési projekt első műhelybeszélgetésének sajtótájékoztatóján Halász Zsolt projektvezető közölte: minden olyan témakört vizsgálnak, amely kapcsolódik a közlekedéshez, az első félévben az egyéni közlekedést, a másodikban a közösségi közlekedést érintő kérdéseket elemzik.

Vizsgálják a zéró tolerancia, az objektív felelősség, a közlekedési védőeszközök, a rendőrségi eljárások, a parkolás, a pótdíjazás, a panaszkezelés és a biztosítás kérdéskörét is.

Forrás: FN.hu