Idén 50 éves a MINI, ugyanakkor szintén félévszázada volt, hogy John Cooper próbát tett a Forma-1-ben. Az 1959 és 1960-ban a motorsport csúcsán versenyző pilóta neve azonban nem az F1, hanem a MINI révén vált ismerté. Saját műhelyében különösen sportos változatokat készített a kisautóból. Ma is az ő nevét (John Cooper Works) viselik a leggyorsabb MINI-k.

A fenti évfordulók kapcsán különleges modellt épít a BMW-hez tartozó márka. A mindössze 250 példányban készülő, sorszámozott “World Championship 50” kivitel úgynevezett brit versenyzöld színben pompázik, fehér csíkozással párosítva akár Cooper eredeti versenyautója.

MINI Forma-1-es emlékekkel 1
MINI Forma-1-es emlékekkel 2

MINI Forma-1-es emlékekkel

MINI Forma-1-es emlékekkel

MINI Forma-1-es emlékekkel 10
MINI Forma-1-es emlékekkel 11
MINI Forma-1-es emlékekkel 12
MINI Forma-1-es emlékekkel 13
MINI Forma-1-es emlékekkel 14
MINI Forma-1-es emlékekkel 15
MINI Forma-1-es emlékekkel 16
Fotó megosztása:
MINI Forma-1-es emlékekkel 17


Belül fekete bőrborítás díszíti a kocsit, amit piros varrással tettek hangsúlyosabbá, ugyanakkor a kormányra alcantaraborítás, a műszerfalra karbonbetétek kerültek.

Ugyanakkor műszaki szempontból nem tud többet, mint a többi JCW, persze ez nem kevés. Orrába 1,6-os turbómotor kerül, amely 210 lóerős, míg maximális nyomatéka 260 Nm. Az autóban Bluetooth kapcsolat, Harman Kardon hifi és bi-xenon fényszórók is szerepelnek.