A Ferrari is hozzájárul Abruzzo régió újjáépítéséhez – tudatta az olasz gyár. A Ferrari vasárnap elárvereztet egy igazán különleges modellt. A kocsi az utolsó F430-as modell lesz, amely elkészül, valamikor az év vége felé. A befolyt pénzt a 2009. április hatodikán történt földrengés legsúlyosabban érintett részének újjáépítéséhez adják. A Ferrari kapcsolatba lépett a helyi szervezetekkel, hogy biztosan oda kerüljön a pénz, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A felajánlott modell már csak azért is különleges lesz, mert mindössze egyetlen darab készül belőle. A sportkocsi kétszínű fényezést kap, Aquila tradicionális színeivel díszítik, a városéval, amelyet leginkább sújtott a természeti katasztrófa.

Aki megvásárolja az autó, látogatást tehet a maranellói gyárban is, ahol meghatározhatja az autó végső kialakítását, a saját igényeinek megfelelően.

Az F430, amelyet 2004-ben mutattak be, a Ferrari belépőmodellje. Igazi sportkocsi, amelynek kialakításában komoly szerepet kapott a gyár Forma-1-es tapasztalata. 490 lóerős V8-as motor mozgatja, igen gyorsan. Négy másodperc alatt gyorsul nulláról száz kilométer/órára, végsebessége 315 km/h.