Jobban bírja a strapát
Jobban bírja a strapát

Intelligens kamerák a halálúton

Intelligens kamerák a halálúton

Jobban bírja a strapát
Gyalogok a pályán
Szőnyeg, nem lábtörlő!
Az elkerülő
NIF-es pettyek a földön
Elhúzták a nótát
Csak pár óra és használható
Valahol ledőlhetnék egy percre?
Lassan mindenki megérkezik
Fontos emberek
Szűnni nem akaró tapsvihar. Még emlékeznek, hogyan kell
Joli néninek egy Gyurcsány MMS
Összebújtak
A Himnusz szól éppen
Sokszor nyolc, az nyolcvannyolc
Feldarabolják a szalagot
Vágjak az unokáknak is?
Zajosabbra számítottunk
Van itt forgalom
A hazai kamionosok már használják
Nem lehet nem észrevenni
Fotó megosztása:

Nem lehet nem észrevenni

Nem lehet nem észrevenni

Közel hatvan darab folyamatosan működő és éjszaka is látó kamera üzemel az M0-s körgyűrű nemrégiben átadott 35 km-es szakaszán. A rendszer egy hazai cég, az Intellio Kft. munkája. Az intelligens funkciókkal ellátott kamerák segítségével egyszerre többféle esemény is folyamatosan megfigyelhető és rögzíthető az autópálya szakaszain.

Beépített balesetmegelőző funkcióval ellátott rendszer riasztja az autópálya diszpécserszolgálatát, ha szembe vagy keresztirányú forgalmat, balesetet vagy leállósávban történő megállást, haladást észlel. Megadja a történtek időpontját és típusát, rögzíti a gépjármű adatait (szín, típus), valamint annak rendszámát, így később egyértelműen azonosítható a szabályszegő.

Minden Intellio közlekedéselemző kamerához egy-egy úgynevezett Speed Dome kamera van kötve, melyek mozgását az intelligens kamerák képesek irányítani. A Speed Dome kamerák igen nagy optikai zoommal rendelkeznek és távolról irányítva mozgathatóak, ám nem a diszpécser által, hanem a rendszer automatikusan vezérli ezek mozgását. Ez azt jelenti, hogy egy esemény bekövetkezésekor közvetlen közelről, teljesen éles képet kapva lehet megvizsgálni a rendszámokat, akár arcokat.

Az Intellio Forgalomfigyelő megoldása képes további funkcionalitásokra is, mint például a forgalom sávonkénti elemzésére is. Képes a járműveket szortírozni kategóriájuk, átlagsebességük vagy azok súlya szerint.