Nem végződött túl jól a vasárnap esti filmforgatás New York belvárosában. Hajnali egykor a Times Squaren épp Nicolas Cage legújabb filmjét, a The Sorcerer’s Apprentice-t jelenetein dolgoztak. Amikor is a zsúfolt forgalomban az egyik szereplő épp egy Ferrari F430-assal menekül, akit egy Mercedesszel üldöznek.

Csakhogy a kaszkadőr elvesztette uralmát az 500 lóerős olasz sportkocsi felett, amely ezután felrohant a járdára és csak a 7. sugárút és a 47. utca sarkán található Sbarro étterem fala állította meg. Eközben viszont két járókelő (statiszta és egy stábtag) is megsérült, az egyiküket az autó hátulja sodorta el a másikra viszont rádőlt egy oszlop, amely kidőlt, miután a Ferrari nekicsapódott.

Érdekes, hogy úgy tűnik, mintha a jelenetet nem komponálták volna meg tökéletesen, mielőtt az autó fara elindulna úgy tűnik a pilóta elsőre balról próbál előzni egy autót, majd hirtelen kivág jobbra és ekkor történik meg a baj.

A film egyébként egy Disney-rajzfilm adaptációja, egy varázslóról szól, aki egy fiatalabbra bízza a tudását, ő viszont nem bánik vele túl ügyesen, számos kalamajkát okozva ezzel.  

Amatőr felvételek a balesetről:

Disney rajzfilmje 1940-ből: