Katar miniszterelnöke megerősítette azt a lapértesülést, amely szerint országa fontolgatja, hogy részesedést szerezzen a Porschéban – számol be a Reuters. A tervről még a múlt héten írt a német Focus, amit a mai Al-Arab lapnak adott interjújában igazolt is Hamad bin Jasszem al Tani sejk.

A világ legnagyobb folyékonygáz-exportőrének miniszterelnöke elárulta, még tárgyalnak, s a végső döntés is hátra van , ugyanakkor megvizsgálnak más autógyárakat is.

Nincs egyedül érdeklődésével Katar, hiszen nem is olyan rég számoltunk be róla, hogy Abu-Dzabi 9,1 százalékos részesedést vásárolt a Daimlerben, amelyben már Kuvaitnak is van tulajdonrésze.

A Porsche jól áll, nem olcsó a vétel

A Porsche jól áll, nem olcsó a vétel

A Porsche jól áll, nem olcsó a vétel


A Perzsa-öböl olajállamai nem véletlenül érdeklődnek külföldi befektetések iránt, a saját vagyonukból létrehozott pénzügyi alapok az utóbbi időben nem hoztak hasznot, miközben az épp válságban lévő autóiparba most olcsóbban ehet beszállni. A Porschéban való részesedéssel nemcsak a sport és luxusautógyár részvényeihez juthatna hozzá Katar, hanem a Volkswagen-konszernéhez is, hiszen a Porsche rendelkezik a csoport többségi tulajdonjogával.