29 éves magyar versenyző, Walter Csaba lett az egyike annak a négy pilótának, akik idén részt vesznek a gyári Alpina-csapat színeiben az FIA GT3 Európa-bajnokságban. A GT3-as kategória három éve létezik, az Alpina-csapat azonban 20 év után idén tér vissza a versenysportba. Anno Niki Lauda és Jacky Ickx vezényletével három bajnoki címet szerzett az Alpina a Túraautó Európa-bajnokságban.

Walter itt ép Cserkúti Öcsivel

Walter itt ép Cserkúti Öcsivel

Walter itt ép Cserkúti Öcsivel


Walter március 11-én többedmagával tesztelhette a versenyautót Magny Cours-ban, rá két hétre pedig a csapat szerződést ajánlott neki.

A kétfordulós hétvégi versenyeken új építésű, gyári BMW Alpina B6 GT3 versenyautóval indulhat a magyar fiatalember. A Hatos BMW-n alapuló autó 530 lóerős, nyomatéka 725 Nm, tömege 1350 kg. Az Alpina-csapat az FIA GT3 Európa-bajnokságon két autót indít, két-két versenyzővel, akik a teljes szezonban, hat hétvégén keresztül fognak versenyezni. Walter nagy valószínűséggel Claudia Hürtgen német pilótanővel, a BMW gyári tesztpilótájával párban fog indulni. Az idei versenyszezon május 3-án az angliai Silverstone-ban kezdődik.

3,9 másodperc alatt gyorsul százra

3,9 másodperc alatt gyorsul százra

3,9 másodperc alatt gyorsul százra


Walter Csaba 2002 óta versenyzik, gépészmérnöki és minőségügyi szakmérnök végzettségű. 2008-ban a Magyar Túraautó Bajnokság kategóriagyőztese, Magyar Hegyi Szuper Kupa-bajnok, a Hungaroringen tavaly megrendezett 12 órás, hosszú távú versenyen kategóriagyőzelemmel, abszolútban pedig a 4. helyen végzett egy BMW 120d-vel. Emellett tavaly abszolút győzelmet szerzett az RCN (Rundstrecken Challenge Nürburgring) egy futamán. A pilóta idén egy 24 órás nürburgringi viadalon többek között Palik Lászlóval együtt egy BMW 120d versenyautóval is rajthoz áll.

További részletek a GT3-as sorozatoldalán olvashatóak.