Az Ibiza FR mellett további újdonságot is visz a Barcelonai Autókiállításra a SEAT, a felújított Leon csúcsváltozatát. Lényegében nem hoz újat a Leon Cupra, továbbra is a leggyorsabb SEAT marad. A kocsi orrában 2,0 literes turbómotor szerepel 240 lóerővel. Ezzel a Leon 6,4 másodperc alatt eléri a 100 km/órás sebességet és akár 247 km/órás tempóra is képes.

Belül több alumíniumszerű díszítés

Belül több alumíniumszerű díszítés


Ezt a tudást 2009-re új körítéssel árulja a SEAT. Lecserélték a lökhárítókat és kissé átalakult a hűtőmaszk is, miközben új formájú 18 colos felnik kerülnek a Cuprára. A lökhárító a korábbi íves helyett sokkal szögletesebb nyílásokat kapott, miközben a kocsi orrán három kicsi nyílás jelent meg, illetve a hűtőmaszkról eltűnt a krómdíszítés.

Hátul a nemrég megújult normál Leonokhoz hasonlóan, nagyobb üvegfelülettel szerelt hátsó ajtók és új lámpák tűnnek fel.

Jobban kilátni hátrafelé

Jobban kilátni hátrafelé


Az utastérben hasonlóan látványos újdonságokkal találkozhatunk. Lecserélték az üléseket, de az újak is versenyautós jelleget hordoznak, felárért fekete bőrrel bevonják és látványos fehér varrással díszítik azokat. Új a kormány is, amelynek nemcsak formája más, de alul egy alumíniumbetét is feltűnik rajta.  Ezen túlmenően megváltoztak a műszerfal órái, a váltókar, a klíma- és a hifivezérlés kialakítása is.

Az új Leon Cupra ősszel érkezik meg hazánkba.